Gözenekleriniz gerçekten temiz mi? Cilt gözeneklerini sıkılaştırmanın ilk adımı onları derinlemesine temizlemektir. Bunun için haftada bir tanecikli peeling uyguluyoruz. Peki ya kimyasal peelingler... Bana göre kimyasal peeling bir adım önde bitiriyor yarışı. Tanecikli yapısı olmadığı için cildi çizmiyor olması en önemli artısı diyebiliriz.
Kimysal peeling, ölü hücreleri ve hasar görmüş dokuyu giderir ve bu sayede cilt yenilenir; daha genç, canlı ve pürüzsüz bir görünüme kavuşur. Kimyasal peeling, yüz boyun ve ellerde yaygın olarak kullanılır. Cilt üzerinde kontrollü bir kimyasal çözelti kullanarak, üst derinin soyulmasını ve ölü derilerin atılmasını sağlarız.
Genelikle AHA BHA içeren serumlar ile kimyasal peeling yapıyoruz. Peki AHA BHA nedir? AHA, ölü deriyi temizleyen, lekeleri azaltan, cilt tonunu eşitleyip kırışıklık görünümünü azaltan bir asittir. BHA ise salisilik asit olarak bilinir. Yağ bezlerini temizler, gözenekleri açar, akne oluşumun ve siyah nokta görünümünü azaltır.
Kimyasal Peeling Artıları
- Kırışıklığı azaltır.
- Leke ve güneş hasarını giderir.
- Cilt tonunu eşitler.
- Akne oluşumunu engeller.
- Sivilce izlerinin rengini açar.
- Cilt üzerinde mikro çizikler oluşturmaz.
Kimyasal Peeling Kullanımında Önemli Noktalar
Kimyasal peeling, ciltte kızarıklık, kabuklanma, yanma ve hassasiyet oluşturabilir. Bu durumu en aza indirmek için tamamen kuru bir cilde uygulamak ve en fazla 10 dakika bekletmek gerekli. Bu tarz serumlar hassas ciltlerde kullanılmamalıdır. Haftada 1 defadan fazla uygulanmamalıdır. Yanma hissi çok fazla ise hemen durulamanız gerekir. Kimyasal peeling sonrası cilde gözenek sıkılaştırıcı tonik ya da serum uygulayarak cildi güzelce nemlendirmelisiniz. Bu peeling, akşam ya da gece uygulanmalıdır. Uygulama sonrası cilt güneşe maruz kalmamalıdır.
Unutmayın ki, kimyasal peelingler cildin soyulmasına sebep olabilir. Bu sebeple kullanamadan önce mutlaka dermatoloğunuza danışmalısınız.
0 Yorumlar